PAYLAŞ
Sandal Ağacı Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Stresli ve yoğun geçen günümüzün ardından biraz olsun huzur bulup rahatlamamıza yardımcı olan sandal ağacı yağı, zihnin netlik ve açıklık kazanmasını sağlar. Ormansı tatlı bir kokusu olan sandal ağacı yağı, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve tıraş sonrası losyonlarda kullanılmakta. Kullanılmadan önce mutlaka taşıyıcı başka bir yağ ile karıştırılması gereken Sandal Ağacı Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları yazımız:

Sandal Ağacı Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Zihinsel açıklık için sandal ağacı yağı tütsü veya bir koku olarak kullanılmaktadır. Meditasyon, dua etme gibi ritüellerde kullanılan sandal ağacı yağı hakkında yapılan araştırmalara göre sandal ağacı yağının dikkat ve uyanıklık düzeyi üzerinde etkisi bulunmakta. Sandal ağacı yağı kullanan katılımcılar kullanmayanlara göre kendilerinin daha uyanık olduğunu belirtmiş ve bilişsel açıklık gerektiren davranışlar sergilediği gözlenmiştir.

Odaklanma ihtiyacınızın olduğu durumlarda sandal ağacı yağı koklamak, bu süreçle rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Yapılan başka bir araştırmaya göre sandal ağacı yağı ile cildi ovalamanın veya sandal ağacı yağı koklamanın rahatlatıcı bir etkisi bulunmakta. Lavanta yağı gibi uyku sersemliği hissini oluşturmayan sandal ağacı yağı, rahat bir farkındalık sağlıyor.

Stresli olduğumuzda veya bir şeyi hakkında fazla kafa yorduğumuzda, önemli şeylerin hatırlanması oldukça zor oluyor. Bu sebeple sandal ağacı yağı zihinsel berraklık sağlarken hafızayı da geliştirmeye yardımcı oluyor.

Yaşlanma Karşıtı Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı güçlü bir antioksidandır ve bu özelliği sayesinde yaşlanmaya sebep olan serbest radikallerin sebep olduğu zararın azalmasına yardımcı olur. Kokusuz kremlerinize 5 damla sandal ağacı yağı ekleyerek cildinize uygulayabilirsiniz.

Saç İçin Sandal Ağacı Yağı

1 tatlı kaşığı badem yağı ile 3-5 damla sandal ağacı yağını karıştırıp saç derisine masaj yaparak saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz. Saç derisinin yatışmasını sağlayarak kepek sorunu tedavisinde kullanılmaktadır.

Kuru saçları nemlendirmek için duş sonrası 3-7 damla sandal ağacı yağını saç uçlarına uygulayabilirsiniz. Bu sayede saçlarınızın nemlenmesini sağlarken doğal bir şekilde parlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Sandal Ağacı Yağı Nerede Satılır?

Diğer bitkisel yağlara oranla sandal ağacı yağı biraz daha pahalı bir bitkisel yağdır. En iyi sandal ağacı yağı, Hindistan’dan gelen saf olanlardır. Sentetik ve seyreltilmiş versiyonlarını almaktan kaçınmalısınız. Hindistan kaynaklı sandal ağacı yağı bulamazsanız Avusturalya kaynaklı sandal ağacı yağı kullanabilirsiniz. Avusturalya bazlı olanlar, Hint sandal ağacı yağına göre daha az pahalı olmasına rağmen etkili bir yağdır.

Aktarlarda satılan sandal ağacı yağının, kozmetik mağazalarında ve internette de satışı bulunmakta.

Sandal Ağacı Yağı Fiyatı

20 mililitre sandal ağacı yağının fiyatı 15 ile 40 lira arasında markaya göre değişim göstermekte.

Sandal Ağacı Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları listemiz bu şekildeydi. Bitkisel tedaviler için  Jojoba Yağının Cilde ve Saça Faydaları yazımızı da okuyabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here